Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Παιδικές χαρές στο Πάρκο του Λαού και στην Πλατεία του Καραβόμυλου

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ του Δήμου Στυλίδας της 17ης Απριλίου 2013  η υποβολή πρότασης από το Δήμο Στυλίδας , ως τελικού δικαιούχου στην πρόσκληση 20 του ΧΠ «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» άξονας προτεραιότητας 02 – «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» μέτρο 2.2 – «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» της πράξης με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 245.987,70 €.

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. οικ 886/01.04.2013 ανοικτή πρόσκληση με κωδικό πρόσκλησης 20, του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ/ΥΠΕΚΑ, για υποβολή προτάσεων στο Χ.Π. «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015», άξονα προτεραιότητας «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ», τελικοί δικαιούχοιδύναται να είναι και Α’ βάθμιοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται  στο πρακτικό της αρίθμ. 7/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας,Αρ. Απόφασης: 76/2013 η προτεινόμενη πράξη αφορά σε:

Στη δημιουργία νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων πάσης φύσεως χώρων ή/και μόνιμων ή προσωρινών εγκαταστάσεων μιας πόλης, που αποσκοπούν στην καλή λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων και του αστικού εξοπλισμού τους, στη περιβαλλοντική τους συμβατότητα, αλλά και στην ικανότητά τους να συμβάλλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών/βιοκλιματικών συνθηκών στην πόλη, στην ενίσχυση της ασφάλειας, καθώς επίσης και στην εξυπηρέτηση της υγιεινής των πολιτών.

Το έργο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  •  Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, παιδότοπων και πλατειών.
  •  Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κάθε είδους, (παγκάκια, σκίαστρα, φωτισμός, πόσιμο νερό, κάδοι απορριμμάτων, χώροι υγιεινής κ.λ.π.) στο δημόσιο χώρο των πόλεων.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινομένων πράξεων ορίζεται η 30η Οκτωβρίου 2013. Η ολοκλήρωση των προτεινομένων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ως άνω ημερομηνία.
Στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεων στο δήμο Στυλίδας καθώς και της διαχείρισηςκονδυλίων του Υ.Π.Ε.Κ.Α μέσω του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ εισηγούμαστε :
Την υποβολή πρότασης από το Δήμο Στυλίδας ως τελικού δικαιούχου στην πρόσκληση για
υποβολή προτάσεων στο μέτρο 2.2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» της πράξης με τίτλο«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ»
προϋπολογισμού 245.987,70 €

Τα αναμενόμενα οφέλη είναι:

  •  Βελτίωση λειτουργικότητας.
  • Άρση δυσλειτουργειών
  • Αισθητική αναβάθμιση
  • Διαμόρφωση ασφαλών και λειτουργικών χώρων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών
  • Αύξηση επισκεψιμότητας.

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Καταβολή του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους κτηνοτρόφων για το πρόγραμμα νεκρών ζώων

  Το εθνικό πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ) θεσπίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -