Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Έκθεση Σχολικών Βιβλίων στη Λαμία


Έκθεση σχολικών εγχειριδίων της Μέσης Εκπαίδευσης των ετών 1937-2012, του φιλολόγου, συλλέκτη, εκθέτη Δημητρίου Νάτσιου, πραγματοποιείται
στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκη Λαμίας “Αλέκος Κοντόπουλος”.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.00 και τα απογεύματα της Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 18.00-21.00.

Η κυρία  Έφη Παπαευθυμίου, Έφορος της Δ.Π.Λ. δήλωσε :


“Στην Έκθεσή μας, με βιβλία της συλλογής του κ. Δ. Νάτσιου, έχουμε την ευκαιρία να δούμε βιβλία από το 1938, από τα περισσότερα θεματικά αντικείμενα, μέχρι και σήμερα και να αφυπνίσουμε έτσι τις μνήμες των μαθητικών μας χρόνων, όταν τα σχολικά βιβλία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ταυτόχρονα λειτουργούσαν ως δέκτες σκέψεων, καλλιτεχνικών αναζητήσεων ή και καταστροφής, μερικές φορές.

Κλείνοντας αυτήν την πολύ σύντομη εισαγωγή θα ήθελα να πω πως η Έκθεσή μας αυτή, στήθηκε με απλά και λιτά μέσα, και εύχομαι να το δείτε με ευμένεια ότι «φιλοκαλούμεν μετ΄ ευτελείας». Αγαπάμε δηλ. τα έργα τέχνης και πολιτισμού με πενιχρά μέσα, αντιπροτείνοντας όμως σε αυτό την αγάπη και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων που ενεργούν και παρουσιάζουν σε εσάς τα δημιουργήματά τους ή τους καρπούς πολύχρονων προσπαθειών, όπως εν προκειμένω ο κ. Νάτσιος τη συλλογή σχολικών βιβλίων του”

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων