Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ο Χρ.Καραγιάννης από το Αυλάκι Στυλίδας νέος Κοσμήτορας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Χρήστος-Καραγιάννης

Εξελέγη την  Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, με καταγωγή από το Αυλάκι Στυλίδας, ως νέος Κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Συγκεκριμένα διεξήχθη η διαδικασία εκλογής Κοσμήτορος και κατά την ψηφοφορία ο κ. Καραγιάννης έλαβε 20 ψήφους και ο δεύτερος έλαβε 11 ψήφους.Ο Χρήστος Καραγιάννης δεν είναι απλά ένας Θεολόγος εξ επαγγέλματος αλλά ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία και συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο έργο της.

 Ο κ. Καραγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (1992-1994). Το 1994, κατόπιν εξετάσεων, έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Το 1995 έλαβε με διάκριση από το University of Aberdeen τον τίτλο του Master of Theology (MTh). Για την επίδοσή του τιμήθηκα με υποτροφία από το Gilroy Royal Scholarship Foundation της Μεγάλης Βρετανίας (1996). Το 1999 προσελήφθη στον Κλάδο Εκδόσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως συντάκτης των περιοδικών «Εκκλησία» και «Θεολογία». Το 2004 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υποβάλλοντας προς έγκριση τη διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Η έννοια του υπολοίπου στην Παλαιά Διαθήκη». Το 2006 εξελέγη στη θέση του Λέκτορος του ανωτέρω Τμήματος με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία και Αρχαιολογία της Παλαιάς Διαθήκης». Από το Σεπτέμβριο του 2007 (ΦΕΚ 5375/642/17-8-2007) διδάσκει στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. To 2013 (ΦΕΚ 429/16-4-2013) εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Παλαιά Διαθήκη». Το 2019 (ΦΕΚ 442/28-3-2019) εξελέγη στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Παλαιά Διαθήκη».

Τον νεοεκλεγέντα Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Χρήστο Καραγιάννη δέχτηκε σήμερα στο Επισκοπείο του ο Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Καραγιάννη για την εκλογή του και μάλιστα εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνηση του καθώς ο κ. Καραγιάννης έλκει την καταγωγή του από την Φθιώτιδα και συγκεκριμένα από την Ανατολική Φθιώτιδα, το Αυλάκι Στυλίδος.

«Καμαρώνουμε που ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι παιδί της Φθιώτιδας» τόνισε ο κ. Συμεών υποδεχόμενος τον κ. Καραγιάννη.

Ο κ. Καραγιάννης επίσης εξέφρασε την συγκίνηση του για την επίσκεψη αυτή, αλλα και τον ιδιαίτερο σεβασμό και θαυμασμό που τρέφει προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

 

Τα συγχαρητήρια της προς τον κο Καραγιάννη δίνει και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου

Συγχαίρω από καρδιάς τον συμπολίτη μας κ. Χρήστο Καραγιάννη για την εκλογή του στη θέση του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Καραγιάννης πέραν της επιστημονικής καταξίωσης διακρίνεται για το πλούσιο διοικητικό έργο που έχει επιτελέσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ταυτόχρονα όμως είναι στενός συνεργάτης του Δήμου μας, καθώς με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου έχει οριστεί Επιστημονικός Υπεύθυνος για την υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Κορυφαίου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας και του Δήμου μας.

Η αναγνώριση εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας των ικανοτήτων του κ. Καραγιάννη και η επάξια εκλογή του στη θέση του Κοσμήτορα τιμούν το Δήμο μας και επιβεβαιώνουν την στρατηγική επιλογή μας ο Δήμος Στυλίδας να συνεργαστεί με όλο το επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό που κομίζει εμπειρία και τεχνογνωσία στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.

 

                                                                                              Η Δήμαρχος Στυλίδας

                                                                                                Βιργινία Στεργίου

[gview file=”https://stilida.com/media/2020/07/27-7-2020.doc”]

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων