Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Παράκαμψη Στυλίδας:Παράπονα & αιτήματα κατοίκων & επιχειρηματιών του Καραβομύλου

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (17)

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι & οι επιχειρηματίες του Καραβομύλου σχετικά με μία σειρά προβλημάτων που διατείνονται ότι έχουν προκύψει από τη νέα χάραξη της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε., τη λεγόμενη Παράκαμψη Στυλίδας.

Το stilida.com δημοσιεύει  παρακάτω το σχετικό τους υπόμνημα προς ΕΥΔΕ/ Αυτοκ/μος ΠΑΘΕ, , το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στον Περιφερειάρχη Στερεάς και στον Δήμαρχο Στυλίδας .

Προς
ΕΥΔΕ/ Αυτοκ/μος ΠΑΘΕ
Δερβενακίων και Νικοπόλεως 36
Λαμία
Τηλ. 22310 51780

Καραβόμυλος, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Σε συνέχεια των προηγουμένων άγονων υπομνημάτων μας, από 27 Ιανουαρίου 2014 και από 29 Οκτωβρίου 2014, τα οποία αφορούν μία σειρά σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη νέα χάραξη της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε., επανερχόμαστε εκ νέου.

Η ΕΥΔΕ/ Αυτοκ/μος ΠΑΘΕ δεν έχει λάβει υπόψη της όλες τις προτεινόμενες λύσεις και δεν έχει δείξει ούτε ένα δείγμα καλής θέλησης, ώστε και την ύστατη στιγμή να ικανοποιήσει έστω ένα από τα «δίκαια και εύλογα» αιτήματά μας, όπως προφορικά αναγνωρίζουν.

Και αναρωτιόμαστε, πώς γίνεται στον κόμβο που εξ αρχής έχει χαρακτηριστεί κόμβος Καραβόμυλου να μην υπάρχουν αντίστοιχες πινακίδες που να το επιβεβαιώνουν. Γιατί υπάρχει αυτή η αδιαφορία ή τί υπάρχει πίσω από το να προχωρήσετε στις απαραίτητες, όσο και απλές ενέργειες, που θα καταστήσουν επαρκή τη σήμανση που αφορά την Τ.Κ. Καραβομύλου;

Επισημαίνουμε με τον πλέον δραματικό τόνο, πως ο ιδιότυπος (όσο και ανεξήγητος) αυτός αποκλεισμός αφορά μια κοινότητα, που έχει ανακηρυχθεί επίσημα τουριστική περιοχή και έχει έντονο οικονομικό κύκλο, ο οποίος διαχέεται στην οικονομική ζωή ολόκληρου του Δήμου Στυλίδας.

Επιπλέον, η ανεπάρκεια στη σήμανση θα επιφέρει σύγχυση στους οδηγούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών της Οδού.

Οι κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες του Καραβομύλου, ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες οκτώ (8) συμπληρώσεις στη σήμανση, ως παρακάτω:

Στην τωρινή υπάρχουσα Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και πριν τον κόμβο Στυλίδας, υπάρχει μεγάλη πινακίδα, της οποίας η σήμανση επισημαίνει δύο βέλη, το ένα αριστερά δείχνει να οδηγεί προς την νέα ΠΑΘΕ και το άλλο ευθεία γράφει «ΡΑΧΕΣ», αφήνοντας όποιον το διαβάζει να σκέπτεται ότι το επόμενο χωριό που συναντάμε στο δρόμο μας είναι οι Ράχες. Δεδομένου ότι το επόμενο χωριό είναι ο Καραβόμυλος, αυτονόητα πρέπει να αντικατασταθεί η λέξη ΡΑΧΕΣ με την «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ».
Λίγα μέτρα μετά την παραπάνω πινακίδα, στο σημείο που ενώνεται ο παράδρομος με την τωρινή Ε.Ο, υπάρχουν δύο πινακίδες-βέλη, η μία πάνω στην άλλη: δεξιά «ΣΤΥΛΙΔΑ» και αριστερά «ΡΑΧΕΣ».
Οφείλετε να αντικαταστήσετε την πινακίδα που λέει «ΡΑΧΕΣ» και να γράψετε «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ», η δε πινακίδα «ΡΑΧΕΣ» να τοποθετηθεί επί της ίδιας Ε.Ο. μετά το χωριό Καραβόμυλος.

Στην υπό παράδοση ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς Αθήνα, υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη «Στυλίδα 1000 μέτρα». Πρέπει συμπληρωθεί επίσης πινακίδα «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ», ώστε ο διερχόμενος οδηγός αν έχει περάσει την προηγούμενη έξοδο από λάθος, να γνωρίζει ότι υπάρχει έξοδος και εκεί προς Καραβόμυλο.
Επίσης πλησιάζοντας τα διόδια βλέπουμε πινακίδα με δύο βέλη στην ευθεία «ΑΘΗΝΑ ΛΑΜΙΑ» και δεξί βέλος «Στυλίδα 500 μέτρα». Επί της ίδιας πινακίδας να συμπληρωθεί η λέξη «Καραβόμυλος» «Karavomilos».
Αμέσως μετά συναντάμε επί στύλου Γ πινακίδα με σήμανση διοδίων και δεξί βέλος «Στυλίδα». Δίπλα ακριβώς και επί του στύλου πρέπει να μπει δεύτερη πινακίδα με ένδειξη «Καραβόμυλος».
Το ίδιο πρέπει να γίνει αντίστοιχα και προς την κατεύθυνση της Θεσσαλονίκης, δηλ.
Στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και μετά τη Στυλίδα, υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη «Στυλίδα 1000 μέτρα». Πρέπει να συμπληρωθεί επίσης πινακίδα «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ», διότι όταν περνάς την πόλη της Στυλίδας, αν βγεις σε αυτήν την έξοδο τότε η μόνη κατεύθυνση του οδηγού είναι «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ» και τα μετέπειτα χωριά, εκτός αν ο διερχόμενος οδηγός έχει προσπεράσει την προηγούμενη έξοδο από λάθος, οπότε βγαίνει σ’ αυτή την έξοδο, ώστε να επιστρέψει προς τα πίσω στην πόλη της Στυλίδας.
Στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, υπάρχει πινακίδα με δύο βέλη με ευθεία «ΛΑΡΙΣΑ» και δεξί βέλος με την ένδειξη «Στυλίδα 500 μέτρα». Επί της ίδιας πινακίδας να συμπληρωθεί η λέξη «Καραβόμυλος» «Karavomilos».
Αμέσως μετά συναντάμε επί στύλου Γ πινακίδα με σήμανση διοδίων και δεξί βέλος «Στυλίδα», δίπλα ακριβώς επί του στύλου πρέπει να μπει δεύτερη πινακίδα με ένδειξη «Καραβόμυλος».
Πέραν των παραπάνω, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος, ο οποίος να συνδέει τον παράδρομο με τον Καραβόμυλο, τη στιγμή που αρκετοί κάθετοι, καθαρά αγροτικοί δρόμοι, έχουν πρόσφατα στρωθεί με ασφαλτόστρωση.
Παρακαλoύμε, να μην ισχυριστείτε ότι έχετε βάλει σημάνσεις επί του παράδρομου, διότι σ’ αυτόν τον παράδρομο για να τον χρησιμοποιήσεις πρέπει να είσαι μάντης, μιας και συνδέεται κατευθείαν με την πόλη της Στυλίδας. Από τα διόδια αν εξέλθεις δεν μπορείς να μπεις στον παράδρομο. Άρα ποιον εξυπηρετεί και τι έννοια έχει; Αν γίνει μια καραμπόλα λίγο πριν τον κόμβο του Καραβόμυλου, σημείο που υπάρχει έξοδος, θα προτρέψετε τους οδηγούς να διασχίσουν όλα τα χωριά για να παρακάμψουν το σημείο του ατυχήματος; Πως θα τους οδηγήσετε στον παράδρομο;
Οι κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες του Καραβομύλου, θεωρούμε, πως οι παραπάνω αυτονόητες συμπληρώσεις, οι οποίες έχουν ελάχιστο κόστος σε σχέση με ένα έργο τέτοιου μεγέθους, μπορούν να γίνουν ταχύτατα και πριν την παράδοση της Οδού στην κυκλοφορία. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε έννομου μέσου, που θα άρει τον καταστροφικό αποκλεισμό του Τόπου μας.
Κοινοποίηση
1. Γραφείο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
2. Γραφείο Δημάρχου Δήμου Στυλίδας

Υπογραφές

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ju-Jitsu οι Μυρμιδόνες Στυλίδας

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο  το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ju-Jitsu 2023 και ο Σύλλογος μας είχε την τιμή για συνεχόμενη χρονιά...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -