Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Στυλίδα: Στεγαστική συνδρομή για κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα :  ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (Σ.Σ)  ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ (Δ.Κ.Α) ΚΑΙ ΑΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ (Α.Δ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ  ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023  ΣΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ .

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας  στους οποίους η κτιριακή τους  υποδομή (κατοικίες,

κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κτίρια  κοινωφελούς χρήσης ,κτηνοτροφικές μονάδες ,

επαγγελματικές αποθήκες)  έχει υποστεί ζημιά από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν το      Σεπτέμβριο του 2023 στη  δημοτική  κοινότητα  Στυλίδας ,  του Δήμου μας  ότι δύναται να αιτηθούν την διενέργεια έκθεσης αυτοψίας στο πληγέν κτίριο προς την Δ.Α.Ε.Φ.Κ – Κ.Ε ( Ι .  ΚΟΝΙΑΡΗ 43 Τ.Κ 11 471 ΑΘΗΝΑ) ΤΗΛ. 210-8704700 (210-8704728-730) εντός προθεσμίας  τριών μηνών από τη δημοσίευση της Κ.Υ.Α  45008 Δ.Α.Ε.Φ.Κ –29-12-2023  ΑΔΑΨΩΞΣ46ΝΠΙΘ-76Ο)   για την χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής Σ.Σ .Η Στεγαστική Συνδρομή αφορά για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτηρίων που έχουν υποστεί βλάβες από τις πλημμύρες του θέματος, το κόστος της οποίας υπολογίζεται από τις σχετικές εκθέσεις αυτοψίας.

Η ως άνω υπολογιζόμενη Στεγαστική Συνδρομή ( Σ.Σ). ανακατασκευής, δύναται να χρησιμοποιηθεί για αυτοστέγαση (αγορά έτοιμου ή υπό ανέγερση κτηρίου) ή για αποπεράτωση ιδιόκτητου κτηρίου.

Η Στεγαστική Συνδρομή ( Σ.Σ. ) συνίσταται από 80% Δωρεάν  Κρατική  Αρωγή  (Δ.Κ.Α.) που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και από 20%  Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα, στους/στις δικαιούχους  δανειολήπτες/τριες, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις της    περ. α’ της υποπερ. 6.1.1 της παρ. 6.1 του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 6 «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΤΗΡΙΩΝ» της προαναφερθείσας  Κ.Υ.Α , όπου η Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ) συνίσταται εξ ολοκλήρου (100%) από Δωρεάν  Κρατική  Αρωγή .

Σε περίπτωση που έχει χορηγηθεί στον δικαιούχο    πρώτη  αρωγή,  για  την  αποκατάσταση του  κτηρίου του,  η αρμόδια υπηρεσία,  μετά την   αίτηση του  πληγέντα για χορήγηση Σ.Σ. και πριν την έγκριση χορήγησής της, θα προβεί στις  απαιτούμενες  ενέργειες  για  τον  συμψηφισμό  της πρώτης αρωγής με την αναλογούσα Δ.Κ.Α.  Μετά τον συμψηφισμό, εάν η χορηγηθείσα πρώτη αρωγή υπερβαίνει το ποσό της  αναλογούσας  Δ.Κ.Α., η αρμόδια υπηρεσία θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες  για την επιστροφή του υπερβαίνοντος ποσού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα    του άρθρου 7 της προαναφερθείσας  Κ.Υ.Α βάσει των  στοιχείων  που διαθέτει.

 Η υποβολή της αίτησης για την διενέργεια έκθεσης αυτοψίας προς  την Δ.Α.Ε.Φ.Κ – Κ.Ε θα πρέπει να     συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτηρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μας μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας .

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΙΓΚΑ

 

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Δήμος Στυλίδας: Πρόσκληση σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Πρόσκληση σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής (Άρθρο 67Α παρ.3 του Ν.3852/2010) Σας προσκαλούμε να προσέλθετε την 4η Μαρτίου,...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -