Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

«Απόβλητα Ελαιοτριβείων και Προστασία του Περιβάλλοντος» θα είναι το θέμα του τριήμερου Συμποσίου που θα λάβει χώρα από 16 έως 18 Οκτωβρίου στα Χανιά.
Πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και της έρευνας καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων σε εθνικό, Μεσογειακό και διεθνές επίπεδο με παρουσίαση καινοτόμων και state-of-the-art τεχνολογιών και μεθόδων στους τομείς της διαχείρισης των αποβλήτων, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αποκατάστασης της ποιότητας του εδάφους και των υδατικών συστημάτων, της αξιοποίησης των αποβλήτων και της νομοθεσίας.
Οι εργασίες του Συμποσίου θα επικεντρωθούν και στη συζήτηση και ανάπτυξη νομοθετικών προτάσεων προς την Πολιτεία σχετικές με το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων καθώς και των απαραίτητων μέτρων ελέγχου της ποιότητας του περιβάλλοντος σε περιοχές διάθεσης αποβλήτων.
Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί ειδική Συνεδρία στις 18 Οκτωβρίου η οποία προβλέπει ανοικτή συζήτηση μεταξύ επιστημόνων, παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής/Περιφερειακής Διοίκησης στην οποία θα παρουσιαστούν λεπτομερώς και θα τεθούν σε συζήτηση οι προτάσεις των επιστημονικών ομάδων του έργου PROSODOL, όπως αυτές προέκυψαν στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής του έργου. Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων ενδιαφερομένων φορέων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων προς την Πολιτεία, οι οποίες θα πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων φορέων.
Το Συμπόσιο διοργανώνει το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με όλους τους εταίρους του έργου PROSODOL.

Θεματικές Ενότητες

Το Συμπόσιο περιλαμβάνει συνεδρίες στα Αγγλικά στις οποίες θα παρουσιαστούν επιστημονικές/ερευνητικές εργασίες καθώς και Συνεδρίες στα Ελληνικά για την παρουσίαση θέματων τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό και κυρίως στους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, την Τοπική/Περιφερειακή Διοίκηση και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Το Συμπόσιο θα αναδείξει θέματα στους τομείς:

 • Διαχείριση αποβλήτων ελαιοτριβείων στις Μεσογειακές χώρες
 • Διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις
 • Έλεγχος ποιότητας εδάφους και υδατικών συστημάτων σε περιοχές διάθεσης αποβλήτων
 • Προστασία εδάφους και τεχνολογίες αποκατάστασης
 • Αξιοποίηση αποβλήτων ελαιοτριβείων (ανακύκλωση, κομποστοποίηση, άρδευση, λίπανση, άλλες χρήσεις)
 • Καινοτόμες μεθοδολογίες επεξεργασίας αποβλήτων-Ανάκτηση συστατικών
 • Νομοθεσία

Ειδική συνεδρία στα ελληνικά θα διοργανωθεί για την εκπαιδευτική κοινότητα στην οποία θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με

 • Παραγωγή ελαιολάδου και διαχείριση αποβλήτων στις ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας
 • Υποβάθμιση ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος
 • Προτάσεις διαχείρισης – εκπαίδευση για την αειφορία
 • Συντονισμός δράσεων και συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανάπτυξη διαχειριστικών σχεδίων.
 • Συνεργασία με παραγωγικούς φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση
Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), http://confer.maich.gr/
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει παρουσίαση και παρακολούθηση των ομιλιών, πληροφοριακό υλικό, πρακτικά του συμποσίου, γεύματα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συμποσίου και εγγραφείτε on line.

Εναλλακτικά, στείλτε τη συμπληρωμένη φόρμα εγγραφής στο [email protected] ή στο [email protected] 

Κατεβάστε- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – 4 θέσεις στο Δήμο Στυλίδας

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ απεστάλη η 1Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων