0
Δημοσιεύτηκε 11 Απρ 2016, 12:54   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Στυλίδας

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου στη Στυλίδα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Στυλίδας.

Η συνεδρίαση αφορούσε στην λήψη προληπτικών μέτρων καθώς και την ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών ενόψει της έναρξης εντός ολίγων ημερών της αντιπυρικής περιόδου .

Παράλληλα συζητήθηκαν και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση καταστροφών από σεισμούς.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η σημασία του σωστού συντονισμού, του εθελοντισμού και της εγρήγορσης ενώ συζητήθηκαν και θέματα όπως διάνοιξης οδών για την διευκόλυνση διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων,καθαρισμού των ελαιοπερίβολων για την αποφυγή πυρκαγιών κ.ο.κ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η περσινή αντιπυρική περίοδος ήταν μία από τις καλύτερες στο Δήμο Στυλίδας αφού εκδηλώθηκαν μόνο αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες μάλιστα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα με τις μικρότερες δυνατές καταστροφές

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Απ.Γκλέτσος (πρόεδρος του Σ.Τ.Ο.),ο Αντιδήμαρχος Κ.Φούντας,ο Περιφερειακός Σύμβουλος  εντεταλμένος για θέματα πολιτικής προστασίας Αθ. Καρακάντζας, ο προϊστάμενος του Δασονομείου Στυλίδας Π.Γκόλφης,υπεύθυνοι της Τ.Υ. του Δήμου Στυλίδας, εκπρόσωποι της Π.Υ.Λαμίας,του Κ.Ε.Υ.Π. Λαμίας, του Α.Τ.Στυλίδας,του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Στυλίδας, του Λιμεναρχείου Στυλίδας,της 695  ΑΒΠ Αυλακίου,της Μονάδας Καυσίμων Ραχών καθώς και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

stilida.com


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou