Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Υδατοδρόμιο στη Στυλίδα?

υδατοδρομιο 1Μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας κου Ιωάννη Σύρμου ,στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας της 23ης Οκτωβρίου θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του σώματος για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Στυλίδα!

Καβάλα,Βόλος,Ρέθυμνο,Κέρκυρα είναι μόνο κάποιες από τις πόλεις που έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες αφού ένα τέτοιο έργο θεωρείται ιδιαιτέρως αναπτυξιακό.

Συγκεκριμένα στις 20 Μαϊου 2013 είχε  συνεδριάσει  η Λιμενική Επιτροπή Φθιώτιδας και ο Πρόεδρος Ιωάννης Σύρμος έθεσε προς συζήτηση το θέμα περί ίδρυσης υδατοδρομίου στη Στυλίδα.

Στην  εισήγησή του αναφέρονται τα εξής:

“Σε μια προσπάθεια αναζήτησης νέων δρόμων ανάπτυξης για το λιμένα Στυλίδας και την ευρύτερη περιοχή, μετά και την ψήφιση του νέου Νόμου που αφορά στην ίδρυση υδατοδρομίων, πήρα την πρωτοβουλία και ήλθα σε επικοινωνία με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ για να επισκεφθούν την περιοχή και να δούμε αν είναι κατάλληλη για την ίδρυση υδατοδρομίου. Ήλθαν από την εταιρεία, είδαν τους θαλάσσιους και τους χερσαίους χώρους του λιμένα, και μου γνώρισαν ότι θα μπορούσαν να συντάξουν σχετική μελέτη εάν τους ζητηθεί και να βοηθήσουν το Λιμενικό Ταμείο να πάρει τις σχετικές εγκρίσεις υποβάλλοντας το φάκελο λειτουργίας υδατοδρομίου. Επειδή υπάρχουν οι κατάλληλοι θαλάσσιοι και χερσαίοι χώροι και το Λιμενικό Ταμείο θα μπορούσε να τους παραχωρήσει για να γίνει μια τέτοια επένδυση, θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη σκοπιμότητας για την βιωσιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διότι η Υπηρεσία μας δεν διαθέτει πόρους να χρηματοδοτήσει σχετική μελέτη”

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

stilida.com

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων