Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Αυτή είναι η αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας

λιμανι στυλιδαςΑκούμε συνεχώς τον τελευταίο καιρό ότι το λιμάνι της Στυλίδας αναβαθμίζεται.

Το stilida.com μίλησε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας,κο Ιωάννη Σύρμο, για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο Λιμάνι της Στυλίδας.

Ο κος Σύρμος μας ενημέρωσε ότι έχει εγκριθεί το αναπτυξιακό σχέδιο του Λιμανιού της Στυλίδας, γνωστό ως Masterplan, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

  • την εκβάθυνση του λιμανιού από 6 περίπου μέτρα που είναι σήμερα στα 8 μέτρα με στόχο την προσέλκυση καραβιών μεγαλύτερης χωρητικότητας(λογικά εντός 2ετίας θα έχει ολοκληρωθεί)
  • την επέκταση του λιμανιού στο εμπορικό του κομμάτι
  • την επέκταση των κρηπιδωμάτων(μπλόκια) στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού (στην περιοχή του Καλόγηρου) με στόχο την αύξηση των θέσεων αγκυροβολίας των ερασιτεχνικών σκαφών.

Αυτή τη στιγμή είναι ήδη δεσμευμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το ποσό των 1.400.000 ευρώ που αφορά στην εκβάθυνση του λιμανιού.

Η αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας,  που έχει σαν στόχο την υποδοχή ακόμη περισσότερων καραβιών από όλο τον κόσμο,  επίσης περιλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή του Κώδικα Ασφαλείας που ισχύει στα ευρωπαϊκά λιμάνια (το λεγόμενο ISPS) ,την περίφραξη του λιμανιού,την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και την 24ωρη φύλαξη του λιμανιού

Για τα παραπάνω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει ήδη εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.

Επίσης το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση διαφόρων έργων σε λιμάνια της Φθιώτιδας και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της εκταμίευσης και αμέσως μετά της δημοπράτησης τους.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Στυλίδας εκτός του ISPS,έχουν εγκριθεί τα σχετικά ποσά για

  • την αποκατάσταση της καθίζησης των κρηπιδωμάτων (μπλόκια) στην Ανατολική πλευρά του λιμανιού
  • την κατασκευή ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών (γλίστρα)
  • τον καθαρισμό του λιμανιού
  • την επέκταση στο υπόστεγο αποθήκευσης εμπορευμάτων
  • την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στο δυτικό σημείο του λιμένα

Ο κος Σύρμος μας ενημέρωσε ότι σήμερα,15 Οκτωβρίου 2013, του έγινε πρόταση από το Δήμο Στυλίδας ώστε μέρος  των έργων  που έχουν να κάνουν με το λιμάνι της Στυλίδας να χρηματοδοτηθούν από το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα JESSICA .

Σχετικά με τα αλιευτικά καταφύγια που βρίσκονται στο Δήμο Στυλίδας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Αχλάδι και στην Αγ.Μαρίνα φορέας διαχείρισής τους είναι το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, ενώ στις Ράχες,τη Γλύφα και την Πελασγία θα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να δοθούν σε φορείς διαχείρισης προκειμένου να συντηρούνται μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Ο κος Σύρμος επίσης μας ενημέρωσε για την εισήγησή του στο Δήμο Στυλίδας περί δημιουργίας υδατοδρομίου στη Στυλίδα.Για το θέμα αυτό αναμένεται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 23 Οκτώβρη.

stilida.com

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά σώματα στην παραλιακή της Αγ.Μαρίνας Στυλίδας (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Μία ακόμη υπόσχεση και δέσμευσή μας υλοποιήθηκε και το αποτέλεσμα πραγματικά μας δικαιώνει. Μετά από χρονοβόρες και απαιτητικές...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -