Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ 2.500 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δωρεάν μαστογραφία σε 2.500 γυναίκες στους δήμους που ανήκουν στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Στυλίδας.

Πρόσβαση στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού προσφέρουν εντελώς δωρεάν σε 2.500 γυναίκες ετησίως το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων.
Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας από το Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας Γ. Πατούλη, και την Πρόεδρο του Συλλόγου Μ. Γρηγοροπούλου.

Σύμφωνο συνεργασίας για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μαστογραφίας εντελώς δωρεάν σε 2.500 γυναικών των Δήμων μελών του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) βάσει κοινωνικών κριτηρίων, υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος του Δικτύου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων Μαρία Γρηγοροπούλου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 σε μηνιαία βάση 200 γυναίκες των Δήμων μελών του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, άνω των 40 ετών, που θα υποδεικνύονται από τους Δήμους μέλη βάσει κοινωνικών κριτηρίων, θα μπορούν εντελώς δωρεάν να πραγματοποιούν μαστογραφία με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ψηφιακού μαστογράφου και να λαμβάνουν και σχετική διάγνωση. Τα ραντεβού θα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια).

Με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας ο Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Μέσα από το πρίσμα της ευρύτερης προσπάθειας για πρόληψη της Υγείας που έχουμε ξεκινήσει υπό τις δύσκολες επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώνουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων δίνοντας ετησίως και στοχευμένα σε 2.500 γυναίκες πρόσβαση στην πρόληψη. Είναι η δική μας απάντηση στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, νούμερο 1 καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες».
Σημειώνεται ότι την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα πρόσβαση σε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας θα έχουν και γυναίκες από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που έχει συστήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τη συνεργασία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ώστε ανασφάλιστες και μακροχρόνια άνεργες γυναίκες να έχουν, επίσης, δικαίωμα στην πρόσληψη.
Ευτυχής για τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στον τομέα της πρόληψης της γυναικείας Υγείας, και συγκεκριμένα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Γρηγοροπούλου, μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες από τους Δήμους μέλη θα καταρτίσει εβδομαδιαίο πρόγραμμα προσέλευσης των επιλεγμένων γυναικών ανά Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι Δήμοι μέλη μπορούν να απευθύνονται στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στο τηλ. 2108067888.

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Ανάπτυξης απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Ανάπτυξης σχετικά με ζήτημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση διέλευσης...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων