0
Δημοσιεύτηκε 9 Αυγ 2012, 01:13   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Αύγουστος και τα θαλασσινά μπάνια καλά κρατούν!Το κολύμπι  στη θάλασσα ή στην πισίνα θεωρείται από πολλούς ως η ιδανική άσκηση, καθώς συνδυάζει τη γυμναστική με τη διασκέδαση.Ας δροσιστούμε λοιπόν κάνοντας και τη γυμναστικούλα μας! Η άσκηση στο νερό γυμνάζει ομοιόμορφα κάθε μας μυϊκή ομάδα και προσφέρει σύσφιξη άρα και αυτοπεποίθηση! Ας μην παραλείψουμε μάλιστα ότι στο νερό οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μικρότερες. 

Για όλους εσάς που απολαμβάνετε το νερό και επιθυμείτε να χάσετε μερικές θερμίδες ακόμη και να αποκτήσετε ένα “ζωντανό” σώμα, παρουσιάζουμε 3 εύκολες ασκήσεις στο νερό!

Άσκηση 1


Σταθείτε στην άκρη της πισίνας με το νερό να φτάνει μέχρι το λαιμό σας. Σηκώστε μπροστά το ένα σας πόδι παράλληλα με το έδαφος. Κρατήστε τα πόδια όσο πιο ίσια μπορείτε, σπρώχνοντας το νερό με τα χέρια για ισορροπία. Αλλάζετε πόδι κάθε 5 δευτερόλεπτα, για συνολικά 30 δευτερόλεπτα.


Άσκηση 2


Στα ρηχά της πισίνας ή της θάλασσας φέρτε χαμηλά τη λεκάνη σας, υψώνοντας ταυτόχρονα τα πόδια σας στην επιφάνεια του νερού ώστε να φαίνονται μόνο τα δάχτυλα των ποδιών σας. Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει ένα σχήμα V, όπως στη φωτογραφία. Μόνο το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να φαίνονται στην επιφάνεια. Κρατήστε το σώμα σας σε αυτή τη στάση με τους κοιλιακούς σφιχτούς και με τα χέρια να σπρώχνουν το νερό με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα.


Άσκηση 3


Επιπλέετε με την πλάτη στο νερό κρατώντας στα χέρια μια μπάλα της θάλασσας. Τα πόδια σας πρέπει να είναι ίσια και «δεμένα» μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας όλο το σώμα, στριφογυρίστε από αριστερά προς δεξιά μέχρι να ξαναέρθετε στην αρχική θέση. Συνεχίστε την άσκηση για 30 δευτερόλεπτα, κάνοντας εναλλάξ τις στροφές από δεξιά προς αριστερά και από αριστερά προς δεξιά. Παίρνετε αναπνοή κάθε φορά που επιστρέφετε στην αρχική θέση.


Και αν όλα αυτά σας φαίνονται περίπλοκα απλά κολυμπήστε -όχι απλά να επιπλέετε- αλλά να διανύσετε μια εφικτή για εσάς απόσταση αυξάνοντας κάθε φορά τους στόχους σας.Μην ανησυχείτε…δεν μιλάμε για πρωταθλητισμό…όμως το να κάθεστε μόνο στην παραλία σίγουρα δεν θα σας προσφέρει τίποτα.

Αγαπήστε το σώμα σας και αυτό θα σας το ανταποδώσει!

Καλά μπάνια! 
Niki Giannoulidou