0
Δημοσιεύτηκε 15 Ιούν 2013, 00:31   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Δωρεάν όλα τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ για τους μη έχοντες! Πού θα τα βρείτε

68dd2d421a05cc74b0c0bb2b1a7386c8_M

Με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου ο οργανισμός θα προσφέρει φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή.

Ειδικότερα ο οργανισμός αποφάσισε να προχωρήσει στη χορήγηση μέσω φαρμακείων του, φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
Τα δωρεάν φάρμακα θα δοθούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ της Λ. Αλεξάνδρας 119 ΑΘΗΝΑ, Δαβάκη 44 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙΩΝΙΑ και Μπουμπουλίνας 7-13 ΠΕΙΡΑΙΑ.
Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση-συνταγογράφηση. Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα συγκεκριμένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή. Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του οργανισμού ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος.

 

ipaideia.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Niki Giannoulidou