Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μία σημαντική δράση, ακραιφνώς εθελοντική και ανθρωπιστική, νεο-ιδρυθείσα και μη κερδοσκοπική, η οργάνωση “Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας”, υπό το μότο “Ο κάθε Έλληνας είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας”, στέλνει μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης από τη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας στην πολύπαθη Ελλάδα της ύφεσης. Πιο συγκεκριμένα, οι “Πρεσβευτές Της Ελλάδας”, ξεκινούν Ιατροφαρμακευτική Εκστρατεία Βοήθειας προς στήριξης του ευάλωτου πληθυσμού της Ελλάδας.

Η ολοένα εντεινόμενη ελληνική οικονομική κρίση και οι αρνητικές επιπτώσεις της στην εργατική απασχόληση, τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τις χαμηλόμισθες συντάξεις και την στρόφιγγα της κοινωνικής πρόνοιας και της ιατρικής περιθαλψης να σφίγγει, έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή δεινή κατάσταση την Ελλάδα. Ήδη η μικρομεσαία τάξη αλλά και η συμπαγής σύσταση του κοινωνικού ιστού της χώρας, δέχονται μεγάλο πλήγμα με την ένταση της πολιτικής που ασκείται και την κοινωνική λιτότητα που τα δημοσιονομικά επιβάλλουν.

Σήμερα πλέον, που οι κοινωνικές ομάδες, οι ανεξάρτητες κοινωνικές παρεμβάσεις απλών πολιτών, αναλαμβάνουν όσα το ανάλγητο κοινωνικό κράτος δεν θέλει να αλλάξει, το μότο “σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά”, βρίσκει έδαφος και στην Ελληνική Ομογένεια απανταχού της γης. Τα 2000 περίπου μέλη – Πρεσβευτές της Ελλάδας παγκοσμίως, έχουν μετατραπεί σε μια δυναμική κίνηση, αφιερωμένη στην Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων και στην ενεργό δραση προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, η οργάνωση αποφάσισε να διοργανώσει έναν έρανο προς την υποστήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Έτσι, ήρθε σε επαφή με αρκετά ιδρύματα της χώρας, για να συγκεντρώσει πληροφορίες και να αποφασίσει με ποιο ίδρυμα θα συνεργαστεί και θα υποστηρίξει. Η απόφαση δύσκολη. Όλα τα ιδρύματα που συναγωνίστηκαν, σαφώς ήταν αξιόλογα και με σημαντική δράση στον τομέα του το καθένα. Κατόπιν όμως επιμελούς αξιολόγησης των αναγκών των ιδρυμάτων, η Οργάνωση πήρε την απόφαση να επικεντρώσει την συγκεκριμένη φιλανθρωπική της προσπάθεια, στην υποστήριξη ιατρικής περίθαλψης και στην πρόσβαση ιατρικών υπηρεσιών και αναγκαίων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, στιςοποίες δεν περιλαμβάνονται τα νοικοκυριά αλλοδαπών και μεταναστών, πάνω από το 40% των Ελλήνων δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτες αλλά και αναγκαίες δαπάνες, όπως αυτή της υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε ένα από τα πιο ανησυχιτικά και κρίσιμα στάδια από την αρχή της ίδρυσής του, ενώ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών τους.

Η μεγαλύτερη ανισότητα κυρίως, εμφανίζεται στην πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας, δηλαδή στην πρόληψη, την διάγνωση και την φαρμακευτική αγωγή. Ως εκ τούτου, οι Πρεσβευτες Της Ελλαδας ξεκίνησαν μια ιατροφαρμακευτική εκστρατεία βοηθείας για να στηρίξουν τον ευάλωτο πληθυσμό της Ελλάδας και επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό δύο Ιδρυμάτων που χαίρουν εκτίμησης των πολιτών. Οι Γιατροί Του Κόσμου και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, δεν βρίσκονται τυχαία στην ατζέντα των Πρεσβευτών. Τα ιδρύματα αυτά εξυπηρετούν καθημερινά τους ανασφάλιστους, άπορους και ανέργους πολίτες της Ελλάδας. Και τα δύο λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά απο εθελοντές γιατρούς, νοσοκόμους και θεραπευτές. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους ασθενείς επικεντρώνονται στην δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και στην φαρμακευτική αγωγή αλλά συμπεριλαμβάνουν και άλλες υπηρεσίες, όπως την προληπτική αγωγή υγείας, την κοινωνική αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και μελών τους.

Στους επόμενους μήνες, οι Πρεσβευτές της Ελλάδας, θα οργανώσουν πολλαπλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, όχι μονο για την συλλογή χρημάτων αλλά και για την έναρξη ενός διαλόγου με Έλληνες και μη – Έλληνες για τα γεγονότα της σημερινης κατάστασης στην Ελλάδα. Ο έρανος, πέρα από την ταυτότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα έχει ως δεύτερο σκοπό και την εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να γίνετε και εσείς μέλος επικοινωνήσετε με την οργάνωση και την ιδρύτρια Εύη Γιαννά στο [email protected]. Όλος ο Ελληνισμός τώρα καλείται να υποστηρίξει τον έρανο και να κάνει την προσφορά του, μικρή ή μεγάλη στον ειδικό λογαριασμό αλληλεγγύης και δωρεών που άνοιξαν οι Πρεσβευτές στην Τράπεζα Κύπρου (Bank of Cyprus): Account Name: Every Greek Is An Ambassador For Greece Incorporated BSB: 941 300
Account Number: 2040 5800


- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Θάνατος λουόμενης στην παραλία της Κουβέλας

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε σήμερα από της παραλία της Κουβέλας μια 70χρονη. Οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν την 70χρονη που είχε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -