Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Κινδυνεύει να κλείσει η Μονάδα τεχνητού νεφρού στη Λαμία!

hemodialysis
Την καμπάνα του κινδύνου κρούουν οι νεφροπαθείς της Φθιώτιδας μετά την παραίτηση ενός νεφρολόγου γιατρού από την Μονάδα τεχνητού νεφρού. Έτσι απομένει μόνον ο διευθυντής της μονάδας που κάποια στιγμή θα συνταξιοδοτηθεί και αν δεν βρεθεί έγκαιρα αντικαταστάτης του η μονάδα θα κλείσει.Με τις σκέψεις αυτές περιέγραψε μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 την κατάσταση που επικρατεί στην περίθαλψη των νεφροπαθών ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών Κώστας Παρδάλης.Μάλιστα το προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Κουτσοπίνη στον οποίο εξέθεσαν την κατάσταση και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Διοίκησης.Όπως ανέφερε ο κ. Παρδάλης εκτός από τους γιατρούς εκκρεμεί η προσωρινή μεταφορά της μονάδας στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου σε ένα χώρο που παρουσιάζει όμως βασικές δυσλειτουργίες τόσο προσβασιμότητας όσο και λειτουργικότητας και χαρακτηριστικά ανέφερε την ανυπαρξία αγωγών παροχέτευσης οξυγόνου.
Ο κ. Κουτσοπίνης έδωσε την διαβεβαίωση ότι μέχρι το Μάρτιο θα έχει γίνει η μεταφορά της ΜΤΝ ενώ εκκρεμεί η οριστική εγκατάσταση της Μονάδας στο παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου.Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εποχή που κατασκευάζονταν το νέο Νοσοκομείο –περιέργως πως- δεν είχε προβλεφτεί χώρος για την Μονάδα Τεχνητού νεφρού.Είχαν ακουστεί πολλά εκείνη την εποχή που παρέπεμπαν σε εργολαβικά συμφέροντα και πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να παραμείνει η μονάδα στο παλιό κτήριο και φαίνεται ότι το πέτυχαν.Μια επιλογή που οι ίδιοι οι νεφροπαθείς θεωρούν λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη για τους ίδιους δεδομένου ότι η ΜΤΝ πρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλες υποστηρικτικές μονάδες όπως καρδιολογικές, πνευμονολογικές κ.α.
Η νέα μονάδα πάντως έστω και στο παλιό κτήριο δεν φαίνεται να είναι έτοιμη πριν περάσουν άλλα δυο χρόνια και αυτό είναι που προβληματίζει τους νεφροπαθείς.Τέλος και αυτό αφορά και τους κοινοβουλευτικούς της Φθιώτιδας, οι αιμοκαθαιρόμενοι σε άλλες μονάδες όπως του Βόλου η της Λάρισας πέραν της αφάνταστης ταλαιπωρίας που υφίστανται δεν τους καταβάλλονται και τα μεταφορικά με ταξί με αποτέλεσμα να καταβάλουν τα κόμιστρα από την τσέπη τους.Και εάν κάποιος δεν έχει τα χρήματα αυτά τι θα συμβεί;
 πηγή lamiafm1.gr
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων