0
Δημοσιεύτηκε 24 Ιαν 2013, 11:56   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας στο πλευρό των Κέντρων Υγείας

1

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Με προηγούμενες παρεμβάσεις μας είχαμε καταστήσει σαφές προς την τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι η τακτική της χρήσης των Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΄΄ ΩΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΄΄ άντλησης ανθρώπινου δυναμικού (Γιατρών , Νοσηλευτών κ.λ.π) είναι απαράδεκτη , άδικη και ατελέσφορη.

Είχαμε τονίσει ότι η μόνη λύση είναι η πρόσληψη του αναγκαίου Ιατρικού , Νοσηλευτικού κ.λ.π προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου και την ικανή στελέχωση των Κ. ΥΓΕΙΑΣ έτσι ώστε να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κάτι άλλωστε που προβλέπεται από τις ιδρυτικές τους διατάξεις.

Θέλουμε λοιπόν ο σημερινός Διοικητής ν’ αντιληφθεί το αδιέξοδο της συνέχισης της τακτικής αυτής που θέλει να ΄΄ τραβάει ΄΄ κόσμο από τα Κ. ΥΓΕΙΑΣ κάθε φορά που υπάρχει ΄΄ ανάγκη ΄΄ στο Νοσοκομείο . Θα θεωρήσουμε ως βήμα καλής θέλησης την ΑΝΑΣΤΟΛΗ όλων των αποφάσεων που αφορούν μετακίνηση Ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κ. ΥΓΕΙΑΣ . Ν΄ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος , άμεσα , να καθορίσουμε ποιες είναι οι ανάγκες της κάθε περιοχής , σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να καταλήξουμε σε κοινές προτάσεις τις οποίες θα παλέψουμε απαιτώντας από την κεντρική εξουσία να βγάλει έξω από τα όποια σχέδια της για συρρίκνωση την πρωτοβάθμια υγεία της περιοχής και το νοσοκομείο μας.

Για όλα αυτά λοιπόν ζητάμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου :

1. Άμεση αναστολή των αποφάσεων που αφορούν μετακίνηση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κ. ΥΓΕΙΑΣ προς το Νοσοκομείο .

2. Άμεσες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να ικανοποιηθούν αιτήματα του Νοσοκομείου για κάλυψη κενών θέσεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού κυρίως Προσωπικού.

3. Συνεχή και αδιάκοπη ροή υλικών και μέσων προς τα Κ. ΥΓΕΙΑΣ για την αξιοπρεπή λειτουργία τους.

Τέλος , να γνωρίζει η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι σε ενέργειες και θέσεις που προωθούν την ανάπτυξη της υγείας σε επίπεδο Νομού θα έχει δίπλα της συμπαραστάτες το Σωματείο και όλους τους εργαζόμενους .

Σε οτιδήποτε διαφορετικό θα είμαστε απέναντι.

πηγή lamiastar.gr


Niki Giannoulidou