Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Ποιο είναι το ανώτατο όριο συνταγογράφησης από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Μετά την αποστολή από τον ΕΟΠΥΥ (Διεύθυνση Φαρμάκου) ατομικών δελτίων ανάλυσης συνταγογράφησης σε γιατρούς,δημιουργήθηκε ανησυχία σχετικά με τον μέγιστο αριθμό συνταγών που μπορεί να συνταγογραφεί ο κάθε γιατρός.

Σας επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας δεν προβλέπεται πουθενά ανώτερο όριο συνταγογράφησης.

Βάσει του κανονισμού λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ΦΕΚ 1233/2012 (άρθρο 9) καθώς και του ΠΔ.121/2008 που σας επισυνάπτονται σε συννημένα αρχεία ορίζονται οι όροι της ιατρικής-φαρμακευτικής περίθαλψης.

Όσον αφορά τους γιατρούς που υπάγονται στα Κέντρα Υγείας και τα περιφερικά ιατρεία είναι γνωστό το τεράστιο έργο που προσφέρουν μέσω της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που προσφεύγουν σε αυτούς.

Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω γιατροί πέραν του ότι είναι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή του,είναι διοικητικά υπαγόμενοι στο ΓΝ.Λαμίας.

Ως εκ τούτου η κάθε σύσταση του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να απευθύνεται στον διοικητικό προϊστάμενο όπου υπάγεται ο κάθε γιατρός για να το χειρισθεί ανάλογα και οχι προσωπικά σε κάθε γιατρό.

Οι επιμέρους συστάσεις μόνο ανησυχία και πανικό δημιουργούν μεταξύ των γιατρών και διαταράσσουν το έργο προσφοράς τους στους ασφαλισμένους.

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Let’s do it Greece – Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Στυλίδας

Ως δήμαρχος  του Δήμου Στυλίδας,  θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες  σε όλους εσάς που συμμετείχατε στην...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων