Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Συνάντηση Φ.Σπανού & Θ.Πλεύρη για τις δομές Υγείας στην Στερεά Ελλάδα

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας

για τις δομές Υγείας στην Στερεά Ελλάδα

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπακομήτρου και του Εντεταλμένου Συμβούλου για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19 Ανδρέα Τοουλιά.

 

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπακομήτρου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

 

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη, η συζήτηση επικεντρώθηκε:

  1. Στα ζητήματα υποστελέχωσης που εντοπίζονται σε δομές Υγειάς της Στερεάς Ελλάδας με πλέον οξεία την περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας.
  2. Στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα.
  3. Στη διαχείριση του Covid-19, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα.
  4. Στο ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των 8 Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές, αλλά και επικουρικό προσωπικό, το οποίο χρηματοδότησε με κονδύλια άνω των 10.000.000 ευρώ και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας και όχι μόνον, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να  δηλώνει  ότι:

  • Θα επαναπροκηρυχθούν οι κενές θέσεις ιατρών άμεσα.
  • Διαμορφώνεται σύγχρονο εργασιακό πλαίσιο με ισχυρά κίνητρα για την ένταξη, αλλά και την παραμονή ιατρών στο ΕΣΥ.

Ενημέρωσε επίσης ότι προκηρύσσονται άμεσα θέσεις επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στο σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την Υγεία, δε χωρούν εκπτώσεις. Παρουσιάσαμε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τα υπαρκτά ζητήματα δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης, όπως η περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας, που απασχόλησε πρόσφατα και το Περιφερειακό μας Συμβούλιο. Δώσαμε μια νηφάλια, αλλά πλήρη απεικόνιση της κατάστασης, όπως και των δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη των Νοσοκομείων μας και των Κέντρων Υγείας.

 

»Διαπιστώσαμε την ειλικρινή πρόθεση του Υπουργού να δώσει λύσεις και λάβαμε την ξεκάθαρη δέσμευσή του για την άμεση επαναπροκήρυξη όσων θέσεων ιατρικού προσωπικού δεν καλύφθηκαν, με όρους που θα καταστήσουν πιο ελκυστικές αυτές τις θέσεις. Την ίδια δέσμευση λάβαμε και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ευελπιστούμε στην επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων, που απασχολούν έντονα -και δικαιολογημένα- τις τοπικές μας κοινωνίες».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων