0
Δημοσιεύτηκε 1 Φεβ 2013, 18:16   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Κοινωνικές δομές στο Δήμο Λαμιέων και προσλήψεις

χερια μαζι

Εντάχθηκε σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων του Υπ.Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, η Πράξη: «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαμιέων» προϋπολογισμού 340.000 ΕΥΡΩ.

-Η Πράξη στοχεύει στην υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στο Δήμο Λαμιέων αλλα και σε δημιουργία θεσεων εργασιας

Ειδικότερα στοχεύει, στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου Λαμιέων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

Συγκεκριμένα, η Πράξη αφορά στη λειτουργία και την ενίσχυση, των παρακάτω κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας:

• Κοινωνικό Παντοπωλείο

• Δημοτικός Λαχανόκηπος

• Γραφείο Διαμεσολάβησης

Μέσω της λειτουργίας και της ενίσχυσης των παραπάνω Δομών, θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Για την παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών, θα δημιουργηθούν 10 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν από άνεργους νέους έως 30 ετών, μέσω Προκήρυξης με μοριοδότηση.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

πηγή http://www.dikaiologitika.gr/


Niki Giannoulidou