0
Δημοσιεύτηκε 21 Νοέ 2012, 08:57   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Ο Καραγκιόζης και η Γαλάζια Πολιτεία στην Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει για πρώτη φορά Θέατρο Σκιών, με την υπογραφή του καταξιωμένου στο χώρο του καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζάκη στη Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου.

Η επιλογή αυτής της μορφής θεάτρου γίνεται προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο του Καραγκιόζη που είναι κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού και να έρθουν σε επαφή με το Θέατρο Σκιών που αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του θεάτρου.

Η παράσταση που παρουσιάζεται είναι το παραμυθόδραμα «Ο Καραγκιόζης και η Γαλάζια Πολιτεία». Το έργο γράφτηκε και ανέβηκε για πρώτη φορά το 1994 από το Θέατρο Σκιών Λαμίας. Στη «Γαλάζια Πολιτεία», όπως αναφέρει ο Μιχάλης Χατζάκης ο Καραγκιόζης κατεβαίνει στα απύθμενα βάθη του ωκεανού, ενάντια σε κάθε λογική, όμως ο μύθος και η ροή του έργου δημιουργούν και επιβάλλουν τα δικά τους θέσφατα. Έτσι για μια φορά ακόμα, το «δημιουργικό ψέμα» μέσα από την πειστική απεικόνιση του θεάτρου σκιών υπηρετεί το δράμα.

Οι παραστάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στη Β΄Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, στο 1ο ΕΠΑΛ και θα τις παρακολουθήσουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε οργανωμένες παραστάσεις. .

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα

 22310-33325 και 32215.

πηγή mylamia.com


Niki Giannoulidou